Verkkomaksuvälittäjät 2019 vertailu

Aloittavan verkkokauppiaan 2Do listalla on kärkipäässä maksujen vastaanotto.

Yksinkertaisuudessaan: Kun asiakas tekee tilauksen, miten saamme rahastettua häntä.

Vaihtoehdot ovat yksinkertaiset: joko tilauksen jälkeen lähetetään maksutiedot asiakkaalle, ja hän maksaa tilauksen verkkopankissaan tai suositeltavampi tapa on tarjota asiakkaalle verkkomaksumahdollisuutta maksuvälittäjän kautta. Tällöin asiakas maksaa ostoksensa heti tilausta tehdessään joko pankki/luottokortillaan tai verkkopankkitunnuksillaan. Verkkomaksuvälittäjä taasen tilittää suoritukset sovitun mukaisesti kauppiaalle.

Ensimmäinen vaihtoehto, jossa asiakkaalle lähetetään lasku on kauppiaalle halvin tapa. Tästä ei koidu erillisiä kuluja. Tosin mahdollisuus siihen, että asiakas ei maksakkaan tilausta on suuri. Siksi suositellaan, että maksu hoidettaisiin heti tilauksen yhteydessä. Tähän on tietenkin poikkeuksia, mikäli tuote on kustomoitava tai myydään b2b tuotteita, voi laskuttaminen edelleen olla paras ja järkevin tapa, Kuluttajakaupassa kuitenkin suositellaan maksujen keräämistä asiakkaalta tilauksen teon yhteydessä.

Aikaisemmassa maailmassa, ja miksei joskus nykyäänkin, oli tapana, että jokaisen pankin kanssa tehtiin erilliset sopimukset, jotta kauppaan saatiin kyseisen pankin maksupainike. Eli jos asiakas käytti pankkinaan Nordeaa, pystyi hän maksamaan ostoksensa yhdellä klikkauksella Nordean verkkopankkipainikkeen kautta.

Sittemmin peliin on tullut mukaan maksunvälittäjät. Maksunvalittäjä on taho joka on tehnyt sopimukset valmiiksi ja tarjoaa yhdellä sopimuksella yleensä kaikki mahdolliset maksutavat, usein myös laskutus ja osamaksu mahdollisuuden.

Maksunvälittäjä on helppo ja yksinkertainen tapa hoitaa asiakkaiden maksaminen verkkokaupassasi.

Maksunvälittäjät eivät elä hyvällä hengellä, vaan heidän ansaintamallinsa on laskuttaa joko kk-maksua tai ottaa tietty provisio maksutapahtumasta, tai jotkut maksunvälittäjät ottavat pientä kk-hintaa sekä pientä provisiota. Tämä on pieni paha siitä, että asiakas saa helpon ja vaivattoman ostokokemuksen.

Maksunvalittäjää valittaessa hinta on varmasti tärkeimpiä tekijöitä, mutta kannattaa huomioda myös käyttöönotettavuus. Tarjoaako maksunvälittäjäsi valmista pluginia verkkokauppaasi tai onko sellaista saatavilla, vai joudutko tilaamaan joltakim integroinnin kauppaasi. Onneksi ainakin isommat maksunvalittäjät tarjoavat jo lähes vakiona valmiita plugareita suosituimpiin verkkokauppaohjelmistoihin.

Maksunvälittäjät 2019

Checkout

Checkout on yksi pisimpään alalla oleita maksunvälittäjiä. Checkout on OP:n tytäryhtiö.

Valmit pluginit: Drupal / Ubercart, Drupal / Commerce, WordPress / eCommerce, Clover Shop, Clover Shop 3, Magento 1, Magento 2, OpenCart, VirtueMart, PrestaShop, WooCommerce, OsCommerce, ZenCart

 • Ostoista kertyvät varat tilitetään sinulle haluamallasi syklillä. Selkeästi eritellyn tilitysraportin voit ohjata vaikka suoraan kirjanpitoosi. Voit tarkistaa jokaisen tilityksen kauppiaan Extranetistä tapahtumakohtaisesti.
 • Maksujen palauttaminen asiakkaille on todella helppoa kaikilla maksutavoilla. Palautukset myös kirjautuvat tilitysraportteihinne. Vaivatonta kirjanpitoa!
 • Edullinen alkavalle yrittäjälle: Starttipaketin kuukausimaksu vain 4,90 € + alv 24 %
 • Jos myyntisi on kausittaista, voit laittaa palvelun tauolle – ei turhia kuluja
 • Ei määräaikaisuuksia eikä irtisanomisaikoja

Starttipaketti

4,90 €/kk + alv 24 %
+ 0,50 €/maksutapahtuma ja 2,75 % provisio/maksutapahtuma

 •  Kaikkien pankkien maksupainikkeet
 • Visa-, Mastercard- ja American Express -kortit
 • Kattava valikoima lasku- ja osamaksupalveluita
 • Pivo-, MobilePay-, MasterPass- ja Siirto-mobiilimaksutavat

Laajapaketti

45 €/kk + alv 24 %
+ 0,35 €/ paitsi Nordea ja Danske Bank 0,49 €/maksutapahtuma, 2 % + 0,35 €/korttitapahtuma paitsi MobilePay 2 % + 0,46 €/

 • Kaikkien pankkien maksupainikkeet
 • Visa-, Mastercard- ja American Express -kortit
 • Kattava valikoima eri lasku- ja osamaksupalveluita
 • Pivo-, MobilePay-, MasterPass- ja Siirto-mobiilimaksutavat

Paytrail

Bamboora

Maksunvalittäjävertailu 2019

Kokosin alle taulukon 2019 aktiivisista maksunvälittäjistä. Taulukosta selviää heidän hinnoittelunsa sekä onko heillä suoraa pluginia WooCommerce verkkokauppaan.

Mikä on paras maksunvälittäjä WooCommerce verkkokauppaan? Siihen ei ole yhtä ja selvää vastausta. Arvostatko alhaista hintaa? Tunnettua ja luotettavaa brändiä? Hyvää asiakaspalvleua? Nopeita tilityksiä? Tämä päätös sinun on tehtävä kauppiaana itse.

MaksunvälittäjäKuvausKK-HintaProvisioWooCommerce yhteensopivuus
Checkout - Starttipaketti- Kaikkien pankkien maksupainikkeet
- Visa-, Mastercard- ja American Express -kortit
- Kattava valikoima lasku- ja osamaksupalveluita
- Pivo-, MobilePay-, MasterPass- ja Siirto-mobiilimaksutavat
4,90€/kk + alv 24%+ 0,50 € + 2,75 % /maksutapahtuma
Checkout - Laajapaketti45€/kk + alv 24%+ 0,35 €/ paitsi Nordea ja Danske Bank 0,49 €/maksutapahtuma, 2 % + 0,35 €/korttitapahtuma paitsi MobilePay 2 % + 0,46 €/
Paytrail59€/kk
Klarna
Suomen Verkkomaksut
Bambora

Please Login to Comment.